Preskoči na glavno vsebino
BREZPLAČNA POŠTNINA NAD 60 €

UMETNOST PLASTENJA NAKITA: Nasveti za ustvarjanje šik kombinacij

UMETNOST PLASTENJA NAKITA: Nasveti za ustvarjanje šik kombinacij

Nekateri modni trendi so aktualni le kratek čas, obstaja pa trend, ki je preživel desetletja mode in ostaja priljubljen še dandanes, plastenje nakita. Kombiniranje ogrlic, plastenje zapestnic in nošenje več prstanov na prstih je nekaj, kar pristoji vsakomur. Pomembno je, da si zapomnite, da je cilj doseči drzen in eleganten videz, ne pa pretiravanje. Dobra novica je, da lahko z uporabo nekaj osnovnih pravil in smernic postanete mojstri v plastenju nakita. Berite naprej in izvedite več.

Kratek uvod v kombiniranje nakita

Pri kombiniranju nakita ne velja pregovor 'manj je več'. Stacking oziroma plastenje nakita je učinkovit način, da dodate nekaj glamurja sicer dolgočasni in nezanimivi opravi.

To je še posebej koristno, ko želite preiti iz službenega v večerni videz. Namesto, da bi nosili dodatno obleko, zamenjajte balerinke za par petk in začnite plastiti ogrlice ter kombinirati drug nakit za prefinjen in luksuzen videz.

V tem blogu smo za vas pripravili nekaj dodatnih smernic za pomoč pri kombiniranju različnih vrst nakita.

Osnovno pravilo za stackanje nakita

Sledite tem preprostim pravilom in videli boste, da je stackanje nakita povsem preprost način za popestritev vsakega videza.

  1. Izberite osnovni kos
  2. Mešajte različne barve in teksture
  3. Igrajte se s proporci in oblikami
  4. Kombinirajte različne kovine

Plastenje verižic

Kombiniranje in plastenje ogrlic se marsikomu lahko zdi precej zapleteno, vendar, ko enkrat osvojite to umetnost, nikoli več ne boste želeli nositi samo ene verižice.

Najbolj priljubljena možnost je plastenje preprostih ogrlic različnih dolžin. Te naj bi se med nošenjem nahajale približno en palec narazen. Druga možnost je, da kombinirate preprosto verižico z verižico z obeskom – prva naj bo krajša, verižico z obeskom pa zapnete nekoliko podaljšano. Če želite, lahko mešate tudi različne kovine. Kdo pravi, da se srebrna in zlata ne smeta mešati? ;)

Modni stacki verižic Patrizia

Včasih je veljalo pravilo, da naj ne bi uporabljali več kot ene izrazite ogrlice. Dandanes pa temu več ni tako, saj je eden izmed izredno priljubljenih trendov stackanja mešanje chunky verižic z več plastmi bolj drznih ogrlic, kar ustvari moderen preobrat.

Edina resnična skrb, ki jo morate upoštevati, je zapletanje ogrlic. Poskrbite, da bo vse ostalo obvladljivo, da se ne boste znašli v neredu.

Plastenje zapestnic

Kombiniranje zapestnic ni nikakršna modna novost, ampak nekaj, kar se počne že desetletja.
Zapestnice so pogost in priljubljen način za popestritev stila, ne glede na to ali se odločite za stackanje debelih in tankih bangle zapestnic ali pa za kombiniranje več tennis zapestnic.

Obstaja več načinov, kako ustvariti svoj stack zapestnic. Vendar pa je za začetnike v kombiniranju zapestnic najbolje, da začnete z majhnimi koraki in izberete komplementarne kovine in teksture. V Patriziji prisegamo na kombiniranje bangle, tennis in barvnih zapestnic, saj lahko tako ustvarite šik in eleganten videz.

Kombiniranje bangle in tennis verižic

Pri kombiniranju zapestnic si seveda lahko date duška in ustvarite drzen videz. Nekateri dodajo celo toliko zapestnic, da jim pokrijejo polovico podlahti. Odločitev je vaša, omejuje vas le vaša ustvarjalnost.

Vas zanima, kako najti popolne zapestnice za kombiniranje? Če je odgovor da, si oglejte našo zbirko zapestnic, kjer lahko najdete sloge in videze, ki so popolni za kombiniranje.

Plastenje prstanov

Ring stacks so danes še en izmed priljubljenih načinov za popestritev videza. Če želite kombinirati prstane, je dobro, da to storite na enem ali dveh prstih, medtem ko ostale pustite brez prstanov. Poskusite spreminjati postavitev prstanov, dokler ne najdete nečesa, kar vam je všeč. Imejte v mislih, da bo močno okrašen prst s prstani videti odlično v kontrastu z golim prstom. Ta prostor ustvari kontrast in privlačnost, ki ju želite doseči pri kombiniranju.

Pri kombiniranju prstanov ni veliko pravil. Tu domišljija ne pozna meja in lahko ustvarite videz, ki je edinstveno vaš.

Stacki prstanov Patrizia

Tako kot pri zapestnicah smo tudi pri prstanih na enem mestu zbrali prstane, ki so idealni za ustvarjanje unikatnih kombinacij. Preverite, katere stacking prstane si lahko izberete. Seveda pa lahko pobrskate tudi med ostalimi prstani, da lahko ustvarite svojo kombinacijo.

Stackanje nakita: ustvarjalnost brez omejitev

Eden najboljših delov kombiniranja nakita je, da ni strogih pravil, ki bi se jih morali držati. Pravzaprav je to del mode, kjer lahko uporabite svojo domišljijo in ustvarjalnost.
Ne glede na to, ali nameravate kombinirati ogrlice, zapestnice ali prstane, vam bodo smernice tukaj pomagale začeti. Prav tako vam bodo zagotovile, da boste zadovoljni z videzom, ki ga ustvarite. Edina stvar, ki jo imejte ves čas v mislih, da bo kombiniranje različnih videzov, slogov in tekstur nakita ustvarilo nekaj zanimivega, kar bo dodalo privlačnost vašemu outfitu.

Začnite z eksperimentiranjem

Plastenje nakita je umetnost, ki omogoča izražanje osebnega sloga in ustvarjalnosti. Z igranjem z različnimi dolžinami, slogi in teksturami lahko dosežete edinstven videz, ki bo popestril vsako opravo. Ne bojte se eksperimentirati in preizkušati novih kombinacij, saj ni strogih pravil, ki bi vas omejevala. S časom in prakso boste postali pravi mojster kombiniranja nakita, s čimer boste vedno znova presenetili sebe in druge. Naj vas vaša ustvarjalnost vodi in uživajte v procesu oblikovanja!