Preskoči na glavno vsebino
BREZPLAČNA POŠTNINA NAD 60 €

Kako izbrati nakit za vsak izrez obleke?

Kako izbrati nakit za vsak izrez obleke?

Tako, poročna obleka je izbrana, zdaj pa sledi še izbira popolnega poročnega nakita in dodatkov. Toda, kako izbrati nakit, ki bo lepo dopolnil vaš poročni videz? Brez skrbi, v Trgovini Patrizia imamo veliko izbiro poročnega nakita, ki je primeren za različne izreze svečanih oblek.

Stilski nasvet in priporočilo

Najpomembnejše je, da izberete nakit, ki se ujema z vašim osebnim slogom, saj se boste tako počutile najbolj udobno in tako še bolj blestele na svoj najsrečnejši dan v življenju. Vseeno pa je poroka svečan dogodek, zato priporočamo, da se odločite za bogatejše kose nakita, saj boste tako zares zablestele na svoj najlepši dan. Če se ne morete odločiti, kateri nakit bi izbrale, vam v Trgovini Patrizia z veseljem priskočimo na pomoč. V nadaljevanju pa smo za vas pripravile nekaj koristnih stilskih nasvetov za izbiro pravega poročnega nakita glede na izrez vaše izbrane obleke.

Izrezi poročnih oblek

Visoki izrez

Pri oblekah z visokim izrezom se lahko kaj hitro zgodi, da pretiravamo z dodatki, še posebej, če ste si izbrale poročno obleko s čipko ali bleščicami. Zato vam svetujemo, da v tem primeru preskočite ogrlico in visok izrez lepo skombinirate z uhani in zapestnico. Izbira uhanov je povsem vaša – lahko se odločite za preproste uhane, če pa je vaša obleka bolj minimalistična, lahko svoj videz dopolnite z bolj drznimi uhani, kot so uhani XYSSSS.

Obleka brez naramnic

Pri obleki brez naramnic ali brez ramen so vrat in ramena povsem goli, zato lahko svoj poročni videz zelo enostavno še dodatno poudarite. Drzna verižica bo sigurno pritegnila pozornost na prsni koš. Če pa bi želeli poudariti ključnico in ustvariti dodaten prostor, priporočamo, da si izberete bolj preprosto ogrlico ali choker, ki ju lahko kombinirate z zapestnico. V primeru, da ne želite verižice, lahko svoj videz dopolnite z drznimi uhani.

Patrizia svetuje:

 Obleka s srčastim izrezom

Obleke s srčastim izrezom poudarjajo vaš dekolte. Svoje atribute pa seveda lahko dodatno poudarite z nakitom. Če je obleka izdelana iz čipke ali okrašena s perlicami in kristalčki, potem svetujemo, da se odločite za preprostejši kos nakita. Če pa je tkanina obleke gladka in preprosta, izberite bolj bogat nakit. Svoj dekolte lahko zelo lepo poudarite s preprosto verižico z obeskom. Poročni videz dopolnite še z zapestnico.

Patrizia svetuje:

Obleka z V-izrezom

Poznamo dva tipa V-izrezov: globoki in navadni V-izrez. Oba lepo poudarita dekolte, prav tako pa vas optično povišata. Tudi pri tem izrezu struktura obleke – čipka, okrašena s kamni ali gladka – igra vlogo pri izbiri nakita. Pri gladki strukturi poročne obleke priporočamo verižico z obeskom. Globlji kot je izrez, daljša je lahko verižica. Če imate rade poseben videz, lahko kombinirate več verižic. Če je tkanina okrašena z bleščicami ali kristalčki, svetujemo, da se odločite za uhane in zapestnico, kar malo odvrne pozornost od V-izreza.

Patrizia svetuje:

  • Ogrlica z obeskom
  • Ogrlica v obliki Y – to je ogrlica z dolgim obeskom, kot je npr. Verižica Greatest
  • Ogrlica iz perlic
  • Ogrlice s kristalčki, kot npr. Verižica VALENTINE HEARTS s cirkoni
  • Za bolj pogumne: dopolnite svoj videz s krono, ki bo zagotovo poskrbela za wow efekt!

Puli ovratnik

Obleka s puli ovratnikom sama po sebi ne potrebuje verižice, saj je izrez povsem zaprt in objema vrat. V tem primeru svetujemo, da raje izberete par čudovitih uhanov, ki bodo lepo dopolnili vaš poročni videz.

Kvadratni izrez

Preprost, a lep. Obleka s kvadratnim izrezom lepo poudari vašo ključnico in dekolte. Obleko lahko kombinira z različnimi kombinacijami nakita, pomembno je le, da ogrlica ni preveč blizu obleki. Če se odločite za choker ali kratko ogrlico, ustvarite nekoliko prostora in omogočite malo večji poudarek na ključnici, kar lahko zelo lepo kombinirate z diskretnimi uhani ali zapestnico.

Patrizia svetuje:

Okrogli in ovalni izrez

Obleke s tem izrezom so najbolj klasične, lahko se odločite, da boste nosile ogrlico, lahko pa jo izpustite in namesto nje izberete par čudovitih uhanov.

Patrizia svetuje:

Asimetrična obleka

Asimetrične poročne obleke so pogosto izdelane tako, da je ena rama zakrita, druga pa gola. Ta izrez je igriv in primeren praktično za vse. Če se odločite za ta tip poročne obleke, svetujemo, da ogrlico izpustite in se raje odločite za glamurozne uhane, ki jih skombinirate z zapestnico.

Tradicija

Ne pozabite, se na svoj poročni dan držati tudi stare tradicije, ki veleva, da mora nevesta na svoj poročni dan imeti nekaj novega, nekaj starega, nekaj izposojenega in nekaj modrega. Če ste bolj drzne, lahko za nekaj modrega zagotovo izberete moder nakit, ki bo poskrbel za piko na i pri vašem poročnem videzu. Izbirate lahko med uhani, ogrlicami ali prstani z modrimi cirkoni.

Moder nakit za poroko

Kaj pa krona?

Vsako dekle že od malih nog sanja, da bo na svoj poročni dan zasijalo kot princeska. Krona je postala simbol elegance in lepote, ki dopolnjuje celoten poročni videz. Njena prisotnost dodaja čar in prefinjenost, ki jih nevesta želi izžarevati na svoj poseben dan. Tudi v trgovini Patrizia imamo vedno na zalogi unikatne kose kron, ki bodo poskrbele, da bo vaš poročni videz popoln.

Krone za poroko

Najlepši poročni nakit Patrizia

Izbira poročnega nakita je pomemben del pri ustvarjanju popolnega poročnega videza. Ne pozabite, da je najpomembneje, da izberete nakit, ki se ujema z vašim osebnim slogom in izrezom vaše obleke. Pri Trgovini Patrizia smo tu, da vam pomagamo pri tej pomembni odločitvi in vam nudimo široko izbiro nakita, ki bo poudaril vašo lepoto in stil na vaš najlepši dan. Ne glede na to, ali si želite nekaj klasičnega ali nekaj bolj drznega, bomo poskrbele, da boste zablestele v svojem poročnem videzu. Obiščite nas in dopolnite svojo poročno podobo z našim izborom čudovitega poročnega nakita!